De weg van het leven, de natuur, de fotografie, film, de kunst en........

Mijn vader, moeder en Roel 4 jaar
Nog een heel jonge Roel met krullen
Net 16 jaar, bezig met mijn eerste bromfiets: de NSU Cavalino
Roel in de Provotijd
Gepaste kleding, heerlijk in de Alpen
Inmiddels 36 jaar, strak in het leer op mijn nieuwe motor Honda CX-500
Roel langs het Noordzeekanaal
Roel in France - ammonieten!
Roel - ontspannen portretHoofdstuk 1 - - vrijheid

In 1947 ben ik in het hart van Amsterdam (Gerard Doustraat) geboren, de oorlog was voorbij en Nederland was aan het herstellen, bezig met een nieuw begin. Op mijn 4e jaar verhuisden we naar Tuindorp Oostzaan (Amsterdam Noord), een groen dorp, kleine eensgezinswoningen, omringd door boerderijen en natuur.
Belangrijk: als er één term als eerste in mijn gedachten naar boven komt, dan is het wel: VRIJHEID !
Vrij kunnen zijn, met een gevoel van onbevangen nieuwsgierigheid naar de wereld, de natuur, alles.

Mijn ouders waren kunstenaars en werkten thuis, ik had een oudere zus en broer, jaren later een jongere broer.
Vrijheid ja, zonder ouderlijk toezicht kon ik gewoon door het dorp zwerven, genieten aan het Noordzeekanaal, met laarzen aan lopen door het moeras of “de bult” beklimmen en stil genieten van het uitzicht.
Het was een jeugd van ravotten, vlotjes bouwen, zeilkarren maken, opgroeien, leren. De omgeving was prachtig, puur natuur, een kleine weg liep naar Zaandam door de polders en een smalle weg langs het Noordzeekanaal.

Het leven was puur, dicht bij mijn gevoel, dicht bij de natuur en zoals gezegd: vrij.
De deuren niet op slot, de achterdeur altijd open, wanneer ik kon was ik buiten.

De vrijheid groeide, de provotijd kwam, de flower power, de Beatles en er werden schepen gebouwd bij de NDSM. Het was een geweldige tijd, maatschappelijk veranderde er veel, alles zat in een stroomversnelling.
Ik schrijf dit eind 2017 en ik zie, dat de vrijheid is afgenomen. We moeten onze deuren op slot doen, onze huizen beveiligen. Niet alleen de tastbare maatschappij, het geldt ook voor onze virtuele wereld.
In 1998 heb ik m'n eerste website gebouwd, ik was via Internet in gesprek met velen van overal in de wereld, we hielpen elkaar vooruit en de contacten waren leuk, leerzaam en onbevangen.

Vandaag schuilen we achter onze firewall, beschermen we ons met anti virusprogramma's, anti malware en meer. Er is een onzichtbare cyberwar aan de gang, social media lijkt sociaal, er wordt heel wat uitgewisseld tussen mensen. Steeds duidelijker wordt de vraag, zijn vrienden vrienden? Een deel wel natuurlijk, het is echter in feite meer een uitkomst voor de grote machten in de wereld, de ooit vrije mens wordt een “verdien-model”!
Alles wat we doen wordt vastgelegd en verhandeld, gebruikt om ons te manipuleren en om macht over de massa te verkrijgen.

Vrijheid dus? Nee, dat is er al lang niet meer. Wel kan ik proberen om “mijn wereld” zo schoon mogelijk te houden.
Zo kan ik genieten van mijn passies:
- techniek - fotografie - filmen - muziek maken
- natuur - cultuur
- kunst in vele vormen
- architectuur
Ik ga niet gebukt onder de nieuwe tijd, ik sta er midden in en gebruik wat mogelijk is om mijn leven aangenaam en interessant te maken, kortom ik geniet van heel veel dingen.

Over elk onderdeel ga ik apart wat schrijven en waar mogelijk ga ik dat visueel ondersteunen, want ik besef: het leven is mooi!
Roel


De thumbnails geven een leuk en attractief voorbeeld van fotopresentatie - interactief!
(als de foto geopend is kan hij vrij verplaatst worden, andere foto's er overheen of ernaast, etc....)